För dig som är trädgårds- och odlingsintresserad

Snålröra

Snålröra. Det ser inte mycket ut men är något som äts i stor omfattning i familjen.

Det kan bli ganska mycket squash om man råkar så några frön för mycket eller bara har väldigt gröna fingrar. De är lite småsvåra att förvara länge och då är det här perfekt. Frys in i lagom stora doser, jag tar tre deciliter i varje påse, och ha i alla grytor, som såsbas eller i lasagn.

Det går att variera innehållet en hel del, man tar vad man skulle man kunna säga. I stora drag börja med det här till en stor långpanna.

2 stora squash
4-5 tomater
6 lökar
2 hela vitlökar
Olivolja
Vinäger
Honung
Salt

Jag har även haft i paprika, blomkål och aubergine.

Gör så här
Dela alla grönsaker och fördela på en plåt med kant. Ringla över olja och honung och en skvätt vinäger. Salta men ta inte för mycket om du inte vet vad du ska ha röran till, det är bättre att salta den slutliga rätten.

Värm ugnen till 150 grader och baka grönsakerna i två och en halv timme. När grönsakerna är klara så kör du dem i en mixer eller med en stavmixer i en bunke och gör dina lagom stora portioner. När de svalnat så är det bara att ladda frysen.

Receptet och iden kommer från Sara Bäckmo och här finns originalreceptet.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Leave a comment